Konsekvenser

Det var idiotisk. Det var idiotisk av meg. Jeg skulle ikke ha gjort det. Det skulle ikke ha skjedd. Det som skjedde burde ikke ha skjedd. Det var dumt. Dumt. Idiotisk.

Men det skjedde. Det har skjedd. Fortid. Ingen ting å gjøre med det nå. Ferdig. Finito. Snu deg rundt. Du kan ikke endre på det. Det er slutt. Snu deg, sa jeg. Fortsett fremover. Ikke gå tilbake. Følg veien videre. Kom deg dit du skal. Du trenger ikke løpe. Du kan gå. Du kan krabbe. Du kan åle deg langs bakken. Som en mark. Men fremover skal du. Og oppover. Bort fra dette hullet. Det er mørkt her. Veien ut er vanskelig å finne. Den er her et sted. Hender famler i blinde. Det er flere veier. Flere dører. Mange veier ut. Mange veier bort. Kanskje de går i sirkler?

Gårsdagens dumme hendelse satte spor. Det fikk konsekvenser. Jeg måtte tåle konsekvensene. Det er bare rett og rimelig. Det var jo min egen feil. Min egen dumhet. Min egen svakhet.

Jeg sov dårlig. Allerede før jeg la meg hadde jeg fått vondt. Ikke lenger psykisk vondt. Fysisk. Nå var det fysisk vondt. Jeg hadde vondt i magen. Vondt i brystet. I halsen. Jeg var trøtt. Fikk ikke sove. Lå lenge oppe. Tenkte. Det var varmt.

I to timer sov jeg. To timer. Da våknet jeg. Midt på natten. Jeg hadde drømt noe rart. Litt fint var det også. Drømmen gjorde meg litt glad. Men det var varmt. Jeg var svett. Det var en varm sommernatt. Jeg drakk. Lenge. Drakk vann fra springen på badet. Jeg stirret ut på himmelen. Den var mørk og den var lys. Den var begge deler samtidig. Solen skulle snart stå opp. Det var overskyet også. Jeg hadde vondt i magen.

Det jeg gjorde før jeg la meg var dumt. Det var veldig dumt av meg. Smerten var blitt fysisk. Ikke veldig ille. Men litt. Nok til at det var vondt å sove. Vondt å ligge. Men det var min egen feil. Jeg var trøtt, men lys våken. Jeg ville sove. Jeg gjorde det ikke. Jeg satt oppreist i senga. Da gjorde det ikke vondt. Stille. Jeg måtte være stille. Kunne ikke vekke de andre. Stille reiste jeg meg opp. Sakte. Halte en bok ut fra bokhyllen. Skrudde på lommelykten. Jeg måtte bla forsiktig. Stille. Ikke bråke. Ikke vekke de andre. Lommelykten lyste opp rommet. Jeg prøvde å lyse forsiktig. Stille. Hvordan kan man lyse stille? Lyset måtte ikke vekke de andre. Forsiktig. Sakte. Rolig. Stille.

Det var deilig å lese. Behagelig. Fylte meg med en indre ro. Fyller meg med en indre ro. Varme. Tusener av ord. Side opp. Side ned. Solen fylte rommet. Lyste. Lommelykten ble lagt bort. Jeg burde ha vært mer trøtt. Jeg burde ha sovet. Fuglene kvitret. Kråkene bråkte. Huset kom snart til å våkne. De andre kom snart til å stå opp. Jeg snudde meg rundt. La boken bort. Der var det tre bamser. Tre basmer som stirret på meg. Jeg stirret på de tre bamsene. Det var lenge siden jeg hadde holdt rundt en bamse. Jeg holdt rundt dem. Alle tre. Det var mykt. De var myke. Vi var myke sammen. De luktet gammelt. Det var behagelig. De var gamle. Gamle venner. Venner. Vi lå der sammen. Lenge. Tror jeg.

 

-H.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

IFF

IFF

22, Agdenes

ikke ennå.

Kategorier

Arkiv

hits